fredag 21 oktober 2016

                                                Veckobrev                  

V.43
Klass:5 a
Centralskolan

Snart börjar vecka 43 och man känner verkligen att hösten är här!

Vecka 42 har gått väldigt bra, vi har jobbat enligt vår arbetsschema och lärt oss massor med nya saker, bland annat om demokrati och diktatur. Vi pratade om världens diktaturer och kollade på video om demokrati i antikens Aten.
Eleverna har även kommit igång med att göra en klass eventuellt skoltidning. Det ska bli jätte intressant att se hur alla samarbetar med varandra samtidigt som de tränar sin förmåga att samtala och fatta viktiga beslut. 

I svenska fortsätter vi med fokus på berättande texter. Det är jätte viktigt att eleverna lär sig hur man bygger upp en berättande text och framför allt använder skiljetecken, stort bokstav, talstreck när det är en diskussion och avslutar meningen med punkt.

I matte har vi jobbat och sammanfattat kapitel 1 tal i decimalform och på tisdag den 25/10 blir det förhör. Gå gärna igenom och fråga era barn om de fortfarande känner sig osäkra i någon uppgift så att vi kan gå igenom det på måndag den 24/10.

På måndag är det även FN dagen och vi på mellanstadiet kommer gemensamt med eleverna göra olika aktiviteter  fram till lunch. Efter lunch blir det ordinarie lektioner.

Den 26/10 får vi besök av fluortanten :)
För mer information se aktuell arbetsschema för vecka 43.

GLÖM EJ: Öva det som du känner dig otrygg med.
Föräldrar, gå igenom det era barn behöver hjälp med utan att belasta de.
Gå alltid igenom barnens  arbetsschema.

Ni kan nå mig på 070 43 83 212
efi1211@hotmail.com
eftyhia.tsavitaroglou@edu.sigtuna.se
Vänligen
Eftyhia Tsavitaroglou
Igor Marinkovic.
Sjukanmälan till Dyar på skolexpeditionen: 08-591 268 00

(ring varje dag om ni inte uppger antalet dagar från början)

Trevlig helg allihopa!!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...