söndag 9 oktober 2016

Vecka 41



                                                       Veckobrev 

V.41
Klass: 5a
Centralskolan

Vecka 40 har gått väldigt fort. Vi har fortsatt med att skriva berättande texter och jobbat mycket med formativ bedömning. Vi fortsätter arbetet med matriser och kamratbedömning så att alla elever blir klara och känner sig trygga med att ge återkoppling till varandra.
   
Det har varit en väldigt bra och lugn vecka. Jag är jätte glad att majoriteten i klassen tar sina studier på allvar och har mål för framtiden.
Fråga era barn vad vi har jobbat med efter varje avslutad dag i skolan. Ni kommer att tycka att det är jätte intressant att få höra nya saker. Det var jätte roligt för mig att höra att väldigt mycket utav det vi jobbar med i skolan tar eleverna med sig hemma.

Ett exempel är samhällskunskap där vi gick igenom vad förhandla innebär. Det var jätte många elever som förhandlade med sina föräldrar för att få vecko- månadspeng och lyckades.

På måndag den 10/10 får vi äntligen våra Ipad. Mikael som är våran IT- ansvarig kommer att gå igenom reglerna angående hantering och eleverna ska få lära sig  att arbeta med nya appar.

På onsdag den 12/10 är det aktivitetsdag efter lunch för hela mellanstadiet. Vi kommer att ha orientering i Pinnbacksskogen. Se till att eleverna har på sig anpassade kläder och skor samt en vattenflaska. Runt 14.30 slutar vi och eleverna får gå hem direkt därifrån.


För mer information se aktuell arbetsschema. Gå igenom schemat med era barn kvällen innan de går och lägger sig. Det är några som fortfarande tar med sig sina böcker hem och sedan glömmer att lägga i dem i väskan. 

GLÖM EJ: Öva det som du känner dig otrygg med.
Föräldrar, gå igenom det era barn behöver hjälp med utan att belasta de.
Gå alltid igenom barnens  arbetsschema.
Ni kan nå mig på 070 43 83 212
efi1211@hotmail.com
eftyhia.tsavitaroglou@edu.sigtuna.se
Vänligen
Eftyhia Tsavitaroglou
Igor Marinkovic.
Sjukanmälan till Dyar på skolexpeditionen: 08-591 268 00
(ring varje dag om ni inte uppger antalet dagar från början)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...