söndag 16 oktober 2016

                                              Veckobrev 

V.42
Klass:5 a
Centralskolan

Vecka 41 har flugit iväg och vi har jobbat på riktigt bra i klassrummet. En del av det som var planerat kunde inte genomföras på grund av Ipad utdelning och mycket nytt som vi fick gå igenom, bland annat nya appar.
Eleverna är däremot jättemotiverade  att lära sig och jobba på olika sätt och varje lektion är en ny och spännande utmaning för oss.

I fredags hade vi en muntlig kunskapskoll, en slags utvärdering av alla ämne. Jag ställde massor med frågor och eleven som svarade rätt fick tacka för veckan och gå hem. Vi allihopa tycker att det är superroligt och avsluta veckan på det sättet och visa vad man har lärt sig. Det blir som en slags tävling som intresserar alla, samtidigt som vi tränar EPA och jobbar enligt KRUT.

 För mer information se aktuell arbetsschema för vecka 42. Gå igenom schemat med era barn kvällen innan de går och lägger sig.

OBS! Varje morgon ser jag många elever på skolgården som håller på med sina mobiler innan vår lektion börjar. Vetenskapliga studier har visat att varje gång man slår på skärmen hjärnan påverkas/förändras på många olika sätt.

Påföljderna blir: att hjärnans kapacitet blir sämre på att komma ihåg saker och man blir lätt trött. Jag ser elevernas påverkan av mobiler och själv inser att det är inte bra att hålla på med sådant. 

Jag märker att eleverna blir jätte trötta, pratar mycket under lektionstid samt har en brist på tålamod.
Prata med era barn och sätt gränser på när och hur mycket de får använda sina mobiler. I tisdags var det massor med prat i klassrummet, jag fick påpeka det för eleverna många gånger och vi hade en allvarlig diskussion. Jätte gärna att ni pratar med dem. Alla ska visa varandra hänsyn.

Följ gärna vår instagram konto Centraskolan1 där kan ni se  lärandet och vad som händer i klassrummen på Centralskolan. Vecka 41 var det klass 5 a som var ansvariga :)  

GLÖM EJ: Öva det som du känner dig otrygg med.
Föräldrar, gå igenom det era barn behöver hjälp med utan att belasta de.
Gå alltid igenom barnens  arbetsschema.
Ni kan nå mig på 070 43 83 212
efi1211@hotmail.com
eftyhia.tsavitaroglou@edu.sigtuna.se
Vänligen
Eftyhia Tsavitaroglou
Igor Marinkovic.
Sjukanmälan till Dyar på skolexpeditionen: 08-591 268 00

(ring varje dag om ni inte uppger antalet dagar från början) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...