fredag 28 oktober 2016

Informationsblad höstlovets simskola 2016                                        
MIDGÅRDSBADET  
Simskolestart: v. 44 
Avslutning: v. 44 
Nästa simskola är start v. 45: Platser släpps v. 43 på Sigtuna Kommuns hemsida.  Sigtuna kommun erbjuder simskola för barn födda 2010 eller äldre för Nybörjare, Fortsättning och Blandgrupp. För barn 4-6 år erbjuds Vattenvana & Lek. Inga förkunskaper krävs, men vi ser gärna att barnet har viss vattenvana.  
Simskolan består av 5 tillfällen måndag - fredag. Varje lektion är 40 minuter lång. Missar man en lektion går det inte att få en lektion tillgodo. I varje grupp ingår alltid minst en utbildad simlärare samt en simlärarassistent. Det är ca 10 barn i varje grupp. 
Föräldrar är välkomna att vara med vid första och sista sim tillfället. De andra gångerna önskar vi att ni vistas utom synhåll för barnen, så att de inte blir störda under lektionen. Ni är välkomna att vänta i kafeterian där det går att köpa kaffe och fika. Om föräldrar vill simma eller bada med sina barn före eller efter simskolan så måste ni köpa separata biljetter för detta, då det inte ingår i simskoleavgiften. 
Vi räknar med att barnet är simkunnigt när det kan simma 200 meter, 150 meter bröstsim plus 50 meter ryggsim, samt kunna hoppa i på djupt vatten och kunna ta sig upp på kanten igen. Vi går även igenom badvett, simmar med flytväst och tränar med livbojar. 

Vi tränar på: 
Vattenvana, flyta, hoppa, doppa, glida, balans, samt att kunna orientera sig i vattnet utan flythjälpmedel. Bentag övar vi på mycket, och grunderna för att kunna göra ett korrekt arm- och bentag går vi igenom. 
Mål: 
Barnet skall klara alla vattenmomenten: flyta, hoppa, doppaglida, balans, samt att kunna orientera sig i vattnet. 

Regler: 
Barn med långt hår bör ha det uppsatt 
Se till att komma i tid, annars stör ditt barn lektionen 
Vänta alltid utanför glasdörrarna tills lektionen börjar, annars stör du och ditt barn pågående lektion. 
Det är viktigt att barnet tvättar sig noga innan lektionen 
Simlärarna bestämmer på lektionerna 
Vi tvingar aldrig, utan uppmanar barnen till simträning.  


Har ni frågor kontakta Cecilia: cecilia.tengbom-berg@sigtuna.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...