måndag 1 maj 2017

Veckan har gått otroligt fort…
och jag känner att vi behöver vara extra effektiva för att det är bara sju veckor kvar till sommarlovet.

Vecka 17 har varit en kort vecka, vi började med det som stod på arbetsschemat men vi hann inte bli klara med allt.  

Vecka 18 blir också en kort vecka med tanken på att vi är lediga på måndag då det är valborg. På onsdag den 3/05 kommer eleverna att sluta runt 12.30-13.00 för att vi lärare ska på SETT-mässan.

Lite kort om vecka 17:
I svenska har vi jobbat med förmågan att argumentera. Eleverna fick i uppgift att välja bland två cyklar från en tidningsartikeln och försöka argumentera om varför just deras cykel är bäst. Vi kommer att fortsätta jobba med samma förmåga även vecka 18.
Eleverna har även fått börja skriva en faktatext om valfritt ämne. De flesta blir klara till vecka 18 och ska börja redovisa inför klassen och få respons. Som ni förstår allt handlar ju om förmågor och det är det jag vill att eleverna utvecklar och bli bättre på.

I matte fortsätter vi jobba beroende på nivå och arbetsinsats. De flesta börjar bli klara med kapitel 5 i matteboken a, sedan är det tänkt att ha en kunskapskoll där jag ska sammanfatta det viktigaste från kapitel 1-5.

I engelskan blev vi klara med första texten på kapitel 7 New York, eleverna har även jobbat med hörövningar med Carina och det gick bra.

Övrigt: Nu startar Sigtuna kommuns brukarundersökning  för 2017. Ni föräldrar får hem en pappersenkät, det är viktigt att ni fyller i och skickar tillbaks den.

För mer information se aktuellt arbetsschema för vecka 18.



Ha en fortsatt trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...