fredag 2 september 2016

                                   Veckobrev

V. 36
Klass: 5a
Centralskolan

Hej alla!
Nu är vi inne i vår tredje vecka i skolan och det känns som att tiden bara flyter på. Redan september och nu är sommaren borta. Vi välkomnar hösten och ser framemot nya kunskaper och nya utmaningar.

I matte har vi jobbat väldigt mycket med avrundning, tal i utvecklad form, och positionssystemet. Många elever har börjat jobba med uppställning och huvudräkning.

 Jag tycker att de flesta elever behöver träna extra på strategierna till huvudräkning. V. 36 fortsätter vi att jobba med de negativa tal samt tränar extra det som eleverna känner sig otrygga med.

I svenska har vi gått igenom vad en berättande text är och hur man skriver en berättande text. De flesta har börjat skriva sina egna berättelser och andra har redan kamratbedömt varandra med två stjärnor och en önskan.

 Både jag som lärare samt eleverna tycker att det är jätte viktigt med kamratbedömning då de lär sig väldigt mycket utav varandra.
 Nästa steg är att eleverna ska redovisa sina berättelser för alla i klassrummet och jag  tycker att det kommer att bli jätte spännande. vi övar vidare på  förmågorna samtala och presentera.

I SO har vi jobbat om skolan och barnens rättigheter och skyldigheter. Vi har även diskuterat att skolor kan vara olika. Vi fortsätter arbetet med mobbning och vad kan vi göra för att motverka den. Alla har rätt att vara sig själv!

I NO har vi avlutad kap. 1 Europas sista vildmark genom att sammanfatta det vi har gått igenom samt eleverna fick skriva ner viktiga ord och begrepp som de ska kunna. På måndag den 5/09 ska eleverna ha prov på kap.1.

I engelska har vi jobbat med Our house och har haft hörövningar som eleverna tyckte var jätte spännande. Många tycker att det är roligt med engelska och därför jobbar de vidare med boken. Nästa text som eleverna ska få jobba med är match the kitchen samt uppgifterna till den.
Viktiga datum:
Kom ihåg!
På måndag 5/09 prov på kap.1 Europas sista vildmark samt fotografering
Den 6-7/09 är det simning och alla idrottslektioner är inställda v.36
På onsdag den 7/09 är det föräldramöte kl.18.00 i blåa matsalen. Vi börjar gemensamt och sedan går vi till vår respektive klassrum sal 8 där vi avslutar 19.00
På torsdag den 8/09 är det veckans ord på engelska.

GLÖM EJ: Öva det som du känner dig otrygg med.
Föräldrar, gå igenom det era barn behöver hjälp med utan att belasta de.
Gå alltid igenom barnens  arbetsschema.
Ni kan nå mig på 070 43 83 212
efi1211@hotmail.com
eftyhia.tsavitaroglou@edu.sigtuna.se
Vänligen
Eftyhia Tsavitaroglou
Igor Marinkovic.
Sjukanmälan till Dyar på skolexpeditionen: 08-591 268 00

(ring varje dag om ni inte uppger antalet dagar från början)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...