söndag 25 september 2016

                                                        Veckobrevet 

V.39
Klass: 5a
Centralskolan

Hej alla föräldrar!

Nu är även vecka 38 slut och det känns som att tiden rinner ut. Vi har jobbat väldigt bra och lärt oss massor med nya saker. I engelska har eleverna haft veckans ord samt deras första matteförhör också. Det gick väldigt bra för majoriteten av eleverna och detta gör mig super glad. Fortfarande känner jag att alla har lite svårigheter när det gäller uppställning med multiplikation och division samt de negativa tal. Därför kommer vi att fortsätta jobba vidare med det så länge det behövs för att alla ska känna sig tryggare.

I engelska har eleverna jobbat med texten Where they live samt massor med övningar på elevspel om när man använder a/an. Det tyckte dem var jätte spännande. Alla längtar att få sina ipads så att vi kommer igång med IT. Vecka 39 fortsätter vi med texten  How Much Does it Cost? och jobbar vidare med hörövningar och grammatikövningar om a/an och do och does tills det sitter för alla.

I matte kommer vi att börja jobba i vår nya mattebok Koll på matematik med kap.1 tal i decimalform samtidigt som vi tar en tillbakablick på det vi har redan jobbat med.

I SO har vi pratat om polisens roll i samhället och konsekvenserna för de som begår ett brott. Vi har även påbörjat med en ny kapitel som handlar om arbete och pengar. Vi pekade ut på våran kunskapsväg och pratade om det som står i läroplanen. Vi fortsätter vidare att läsa om samhällsresurser och fördelning samt lära oss nya ord och begrepp.

I NO har vi gått igenom kroppens reningsverk, lärt oss nya människoorgan, muskler och skelettet. Eleverna fick även jobba lite mer enskilt och i grupper om våra tänder. Nästa steg är att vi ska lära oss om livets början och slut.

I svenska har vi förberett oss inför dem elevleddasamtal genom att gå igenom hur man skriver ett samtasmanus samt elevernas omdömen så att de är färdiga till på måndag den 26/9 då det är elevleddasamtal. Vi har även haft massor med redovisningar och det känns att alla har nu fångat förmågan att samtala och presentera. Nu är det dags för eleverna att göra en självskattning, det ska bli intressant att se vad dem tycker själva.

Viktig info:
Måndag den 26/09 är det elevledda samtal kom ihåg att det är 20 minuters samtal för varje elev. Eleverna slutar 13.30.

Den 29/09 och 30/09 är det studiedag för oss lärare vilket innebär att skolan är stängt för eleverna och att det blir inte några veckans ord på engelska.

GLÖM EJ: Öva det som du känner dig otrygg med.
Föräldrar, gå igenom det era barn behöver hjälp med utan att belasta de.
Gå alltid igenom barnens  arbetsschema.
Ni kan nå mig på 070 43 83 212
efi1211@hotmail.com
eftyhia.tsavitaroglou@edu.sigtuna.se
Vänligen
Eftyhia Tsavitaroglou
Igor Marinkovic.
Sjukanmälan till Dyar på skolexpeditionen: 08-591 268 00
(ring varje dag om ni inte uppger antalet dagar från början)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...