lördag 17 september 2016

Veckobrev 38

                                                   Veckobrev


V. 38
Klass:5a
Centralskolan

Vi har jobbat på riktigt bra denna vecka och snart är vi inne i vecka 38.
I svenska har vi gått igenom hur man gör ett reklamblad och eleverna har fått jobba enskild och i par. Det har varit jätteintressant att få se elevernas redovisningar och hur mycket de har utvecklats sin förmåga att samtala med varandra och redovisa sina arbete.
Snart kommer eleverna få var sin Ipad och göra en reklamkampanj som ska också redovisas. Det ska bli jättekul att se dem redovisa samtidigt som de tränar sin retorik.

I matte har vi kommit riktigt långt och vecka 38 ska vi ha vår första förhör på kap.1 tal och räkning. Eleverna behöver träna extra på att ställa upp och räkna samt olika strategier för huvudräkning.

I engelska har vi jobbat med texten a house fit for a queen och eleverna har fått jobba med sina workbooks. De har även fått redovisa om sina drömhus. Det var jättekul att få lyssna på de och Gud vilka förhoppningar de har! Jag påpekade att de redan nu måste börja spara pengar.Vi fortsätter med texten Where they live samt övningsuppgifterna. Vi kommer även gå igenom när man använder a och an samt do/does.

I SO har vi jobbat med lagar och regler, samvete, barnaga förbjudet och yttrandefrihet och vad detta innebär. V.38 fortsätter vi pata om polisens roll i samhället samt hur det går till när ett barn begår brott. Vi kommer även hinna gå igenom arbete och pengar och hur det ser ut i arbetsmarknaden idag!

I NO har vi jobbat med blod och hjärtat och hur det går till när man gör illa sig. Vi fortsätter att gå igenom kroppens reningsverk och kroppens eget försvar.

Viktiga datum: Kom ihåg, den 21/09  är det matte förhör på kap 1. tal och räkning. Gå igenom de blåa rutorna på varje sida samt sammanfattningen. Ni kan även träna på de gula sidorna/övningsuppgifterna samt diagnosen de röda sidorna så har ni en bild av hur det kommer att se ut på provet.

Den 22/09 är det dags för veckans ord igen s.10 i grundboken.
GLÖM EJ: Öva det som du känner dig otrygg med.
Föräldrar, gå igenom det era barn behöver hjälp med utan att belasta de.

V.39 och 40 är det elevledda samtal och redan v.38 ska eleverna börja förbereda sig inför detta. Jag återkommer med en tid till alla er föräldrar som har ej bokat in er. Även ni som har bokat in er vecka 40 kommer att behöva ändra tiden, jag återkommer till er med förslag.

Gå alltid igenom barnens  arbetsschema.
Ni kan nå mig på 070 43 83 212
efi1211@hotmail.com
eftyhia.tsavitaroglou@edu.sigtuna.se
Vänligen
Eftyhia Tsavitaroglou
Igor Marinkovic

Sjukanmälan till Dyar på skolexpeditionen: 08-591 268 00

(ring varje dag om ni inte uppger antalet dagar från början)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...