fredag 9 september 2016

V.37

                                 Veckobrevet
V.37
Klass: 5a
Centralskolan

Hej alla!

Vecka 36 har varit en väldigt spännande och intressant vecka i skolan.
Vi har kommit igång med väldigt mycket och eleverna tycker att det är väldigt roligt med allt nytt vi går igenom i klassrummet.

Jag vill passa på och tacka er föräldrar som var med på föräldramötet. Däremot vill jag påpeka att jag fick in 25 lappar av föräldrar som skulle komma men det dök upp bara 10 föräldrar. Det är jätte viktigt att ni har koll på bloggen, annars blir det jätte lätt att missa viktiga saker som sker i skolan.

Lite kort om våra ämnen:
I matte har eleverna jobbat väldigt mycket enskilt samt i grupper. Jag känner att de flesta har förstått hur man avrundar och gör en överslagsberäkning och varför vi behöver det framför allt i vår vardag. Vecka 37 fortsätter vi jobba med multiplikation och division. Jätte viktigt att eleverna som ligger efter jobbar lite matte hemma. Jag lägger upp arbetsschemat så att ni föräldrar har lite extra koll om det vi jobbar med.

I svenska har alla elever presenterat sina berättelser och fått respons av varandra. Jag är verkligen imponerad av hur bra eleverna skriver och uttrycker sig. Jag ser att vi är på bra spår med förmågorna och det är väldigt små saker som eleverna behöver öva på. Bland annat skrivstilen, stavningen, använda skiljetecken osv.

 Vi jobbade även vidare med förmågan att samtala, eleverna fick samtala i grupper om tjejer och killar. Det var verkligen intressant att se hur de förde samtalet vidare med att ställa frågor till varandra och presenterade sina argumentationer. Vecka 37 ska vi jobba med reklam, eleverna ska  göra egna reklamblad som de ska sedan presentera. Vad är det som är viktigt med reklam? Att övertyga! Det ska bli kul att se deras presentationer.

I SO har vi jobbat med fördomar och rasism och pratade om vem Anne Frank var. Vi fortsätter vårt arbete med lagar och regler.

I NO har vi haft genomgång på kapitel 2 kroppen. Vi gick igenom målet utifrån läroplanen och alla tycker att det är extra roligt med biologi. Vi har även gått igenom vad fotosyntes och förbränning är. Vecka 37 ska vi läsa om andningen, hosta allergi och astma.
I engelska har vi jobbat klart med texten match the kitchen, på torsdag den 15/09 är det dags igen för veckans ord. Eleverna får jätte gärna jobba med sin workbook hemma om de vill det.

Till er föräldrar:
Tänk på att det är jätte viktigt att era barn känner att de har en mottagare. Det vore jätte kul om ni varje dag efter skolan  frågar era barn vad de har lärt sig. På det sättet och med hjälp av arbetsscheman har ni extra koll på deras utveckling.

 GLÖM EJ: Öva det som du känner dig otrygg med.
Föräldrar, gå igenom det era barn behöver hjälp med utan att belasta dem.
Gå alltid igenom barnens  arbetsschema.
Ni kan nå mig på 070 43 83 212
efi1211@hotmail.com
eftyhia.tsavitaroglou@edu.sigtuna.se
Vänligen
Eftyhia Tsavitaroglou
Igor Marinkovic.
Sjukanmälan till Dyar på skolexpeditionen: 08-591 268 00

(ring varje dag om ni inte uppger antalet dagar från början)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...