lördag 27 augusti 2016

Veckobrev


V. 35
Klass: 5a
Centralskolan

Hej alla!
Vi har jobbat på riktigt bra denna vecka och kommit igång och fått nya kunskaper. I svenska har vi jobbat med läsförståelse  och ordklasserna. Vi kommer att fortsätta jobba med alla nio ordklasser och målet är att eleverna ska kunna dem. Nästa vecka på onsdag är det dags för vår första prov på ordklasser.

I matte har vi börjat jobba med kapitel ett Tal och räkning och jag har gjort en kunskapskoll med eleverna för att se hur mycket de kan. Vi  kommer att fortsätta jobba med kapitel ett tills alla elever känner sig säkra på att de kan gå vidare. Vi har haft genomgångar i helklass, eleverna har fått jobbat enskilt och även jobbat i par.

I SO har vi äntligen satt igång arbetet med Samhällskunskap. Eleverna tycker att det är jätte roligt med det ämnet och de nya saker de lär sig om hur det funkar i vårt samhälle.

I NO har vi också kommit igång och läser om Europas sista vildmark. Eleverna har lärt sig massor om bland annat fjället, de olika växtzoner och människans påverkan i naturen. Vi fortsätter jobba vidare med det till vecka 35.

I engelska har eleverna fått läsa texten Our House och vecka 35 kommer vi att gå igenom svåra ord och jobba med frågorna till texten.
Målet är att eleverna ska börja ta mer ansvar och kunna jobba mycket EPA i alla våra ämne.

Viktiga datum: Kom ihåg, den 5/09 är det dags för fotografering.

GLÖM EJ: Öva det som du känner dig otrygg med.
Föräldrar, gå igenom det era barn behöver hjälp med utan att belasta de.
Gå alltid igenom barnens  arbetsschema.
Ni kan nå mig på 070 43 83 212
efi1211@hotmail.com
eftyhia.tsavitaroglou@edu.sigtuna.se
Vänligen
Eftyhia Tsavitaroglou
Igor Marinkovic.

Sjukanmälan till Dyar på skolexpeditionen: 08-591 268 00
(ring varje dag om ni inte uppger antalet dagar från början)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...