söndag 25 februari 2018

Nu är det lov!


 Vecka 8

 Tiden flyger iväg och nu är det lov!

Under vecka 8 har vi jobbat massor med matematik och det har varit väldigt givande för alla. Eleverna har fått arbeta både enskilt men också i grupper. De har bland annat tränat på ekvationer med dem fyra räknesätten, problemlösningar med ekvationer och repeterat på att räkna ut omkrets och vinklar på dem olika geometriska figurerna. Vi har fokuserat extra mycket på språket och arbetat språkutvecklande i alla ämnen.

Både i matematik, NO och svenska har eleverna fått arbeta med olika begrepp som de sedan skulle få in i en fyrfältare. Eleverna redovisade sedan sina begrepp med hjälp av en förklaring, en bild och genom att sätta in dem olika begreppen i meningar.

I matematik var det lite svårare då den ena rutan handlade om elevernas förmåga att formulera egna problemlösningar samt motivera över sina uträkningar. Det var jättespännande och något vi definitivt kommer att fortsätta arbeta med.

I svenska har eleverna redovisat klart sina argumenterande texter och tränat på ordklasserna.



Vi avslutade NO med en kunskapskoll som gick väldigt bra för majoriteten i klassen. Fråga gärna era barn om hur det gick.


På So har eleverna arbetat i grupper med att skapa egna filmer. Gruppernas filmer handlade om olika naturkatastrofer som jordbävningar, vulkaner och tsunamis. Eleverna kommer att fortsätta med filmerna även vecka efter lovet.

Viktigt för er som har barn som ska gå på lovskola och simskola.
Lovskolan börjar på måndag den 26/02 fram till onsdag den 28/2.
Simskola måndag-fredag. Se listan.

Ha nu en fantastisk sportlov så ses vi igen den 5/03 igen!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...