fredag 27 oktober 2017

Snart är det höstlov...


ett lov många ser fram emot.  Den här veckan har varit en bra vecka. I måndags hade vi genomgång om matematiska prefix. Eleverna fick sedan arbeta i par och skapa egna memory kort som handlade om volym. Vi avslutade lektionen med memory spel vilket alla tyckte var superroligt.

Torsdagen var en väldigt bra dag då  vi hade tre matematiklektioner där vi arbetade extra mycket med problemlösningar och genomgångar i helklass. Eleverna redovisade även sina lösningar på tavlan och resonerande över deras tänkande.

Resten av veckan jobbade alla både enskilt och i grupper. Viktigt att betona att denna termin är det extra stort fokus på samarbete och därför har eleverna delats i olika lärgrupper. De förväntas kunna samarbeta och visa KRUT genom att lyssna och respektera varandra. De som visar den förmågan tjänar på stjärnor, efter 5 stjärnor blir det belöning. 

I svenska avslutade vi med kapitel 1 berättande texter och alla elever redovisade klart sina noveller. Samtidigt tränade vi på förmågan att argumentera. Veckan efter lovet kommer vi att börja med faktatexter.

I engelska gjorde alla klart sina grammatikfilmer samt fått förbereda sig en del inför de nationella proven.

I SO har Mikael haft genomgång med eleverna om 1800-talet. Det blev massor med intressanta diskussioner utifrån bilderna Mikael visade upp för eleverna.

I NO blev det många diskussioner runt energin. Eleverna fick i uppdrag att sätta sina standardfordon i rörelse med hjälp av gummisnoddar.
Målet var att utforska och sedan diskutera hur energi lagras i en gummisnodd för att driva ett fordon.


Viktigt:
De elever i åk 6 som ska ha lovskola på måndag den 30/10 och fram till på onsdag den 1/11 börjar kl.9.00 och slutar kl.12.00. Lunch äter vi i skolan.  
Obs! det är inte alla elever i åk 6 utan bara de som jag och Carina har anmält.

Jag önskar er alla en trevlig helg och ett skönt höstlov!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...