fredag 10 november 2017

Hej….


Hoppas att alla har haft ett bra höstlov, jag märkte att eleverna var utvilade och peppade inför en ny vecka.

Det är mycket som har hänt under vecka 45.  Vi har börjat med A delen i nationella proven i matematik och svenska och hittills har det gått bra.

Jag och Carina Davidson har delat upp eleverna i nya mindre grupper vilket gör att samarbetet sker på ett mer bättre och naturligare sätt.

I NO byggde eleverna ett fordon med propeller efter en teknisk ritning. Syftet är att de ska komma fram till hur luften kan användas för att driva ett fordon framåt.

I matematik har eleverna jobbat klart med kapitel 2 skala, volym och cirkel och har även haft test. Alla elever gjorde några enstaka fel men det gick bra för majoriteten. Under vecka 46 kommer eleverna jobba i sina grupper och gå igenom det som gick mindre bra.

I svenska har vi mest jobbat med nationella proven men också faktatexter. Under vecka 46 kommer eleverna få skriva egna faktatexter som ska sedan redovisas för klassen.

engelska fick eleverna i uppdrag att skriva en text om superhjältar. Det har varit jätteroligt för alla att fantisera och komma fram till en egen superhjälte som representerar de själva.

I SO har det varit mycket arbete i par. Eleverna fick i uppgift att göra egna filmer som bland annat handlar om hur barn, kvinnor och arbetarna hade det under 1800-talet jämfört med idag.

Snart är det dags att flytta in i den nya skolan vilket alla vi, personal och elever ser framemot. Det känns som en belöning för oss alla, eller som eleverna säger en generös julpresent. Det intresset gör också att det är jämt diskussioner om hur vi på bästa möjliga sätt ska se till att alla trivs och har det bra i den nya skolan. 

Det var något eleverna fick också diskutera om på elevrådet. Alla vill ha matro och en trevligare matsal när de sitter och äter. Men gör man alltid det man säger? Det är en fråga som alla elever har funderat över och jobbat med på Centralskolan.
  
Snart är det helg, efter en fullspäckad och bra vecka  kan man med bra samvete  villa och ha det skönt.

Trevlig helg alla!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...