fredag 17 november 2017

Vecka 46 har gått i en rasande fart!

Oj, vad tiden rinner iväg. Nu är det inte långt kvar på terminen, otroligt att vi redan närmar oss jullovet.

Vecka 46 har varit en händelserik vecka, vi har haft fullt upp med nationella proven och snart blir vi klara med A-delen i svenska och matematik.

I svenska gick vi igenom jämförande faktatexter och lärde oss massor om viktiga 
jämförelseord som man ska ha med i sina texter. Eleverna har börjat skriva klart sina faktatexter och under vecka 47 blir det redovisningar. 

I måndags den 13/11 startade  barnboksveckan. Vi på mellanstadiet uppmärksammade detta med gemensamt läsning  i korridoren.  

I matematik började vi med kapitel 3 Bråk, procent och proportionalitet. Vi börjar alltid ett nytt kapitel genom att gå igenom det vi redan kan. Efter diskussionen i helklass hade jag en genomgång där jag bland annat gick igenom målen för kapitel 3 och gav exempel på uppgifter med bråk, procent och proportionella samband. Vi fortsatte med  vårt grupparbete och EPA där eleverna tränade sin förmåga att resonera.

I SO avslutade alla sitt arbete med 1800-talet och fick göra ett förprov på religion. Mickael gick igenom betygskriterierna   och eleverna  reflekterade över sina   resultat.

I NO jobbade alla med friktion och luftmotstånd. Eleverna tittade även på en film som de tyckte var jätteintressant.

I engelska  jobbar eleverna med sina  berättelser om superhjältar. Vi har även börjat med  den muntliga delen i nationella  och  fortsätter med  det även under  nästa vecka. 

Vi avslutade veckan med  roliga aktiviteter som bland annat gåtor och en utvärdering som väckte många frågor och resulterade med viktiga diskussioner.

Viktigt:

På måndag den 20/11 är det skridskor. Sexorna åker skridskor mellan kl.12.00-13.30.

Några bilder av  dagens  lektioner :) 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...