fredag 20 oktober 2017

En bra vecka närmar sig sitt slut....


Vi har haft väldigt bra lektioner både individuellt och i grupper.  


I svenska fick eleverna skriva klart sina skräcknoveller och nästan alla redovisade för klassen.
Vilka duktiga författare alla är! Jag fick rysningar i hela kroppen av att lyssna när de läste sina texter.
Visst, så finns det en del som behöver omarbetas men alla är jätteduktiga av att följa den röda tråden.

I tisdags fick vi även besök av Carina Sterby vår SVA-lärare och eleverna fick fortsätta arbeta vidare med argumenterande texter. Vi tycker att eleverna jobbar väldigt bra i sina grupper och är duktiga på att bemöta varandras åsikter.

I matematik började vi med kapitel 2 Skala, volym och cirkeln. Alla elever fick göra en mattekoll och berätta lite kort om det de tidigare kunde. Vi fortsatte med en genomgång om skala och jag gick igenom målen för eleverna.  Vi avslutade lektionen med grupparbete och redovisningar på tavlan.

I tisdags delade jag och Carina upp eleverna i olika grupper. Carina visade upp en metod som alla elever bör kunna för att jobba med problemlösningar.  Alla elever fick ett uppdrag, två elever fick läsa upp en problemlösning, en elev fick rita något som passade ihop med problemlösningen och en elev löste problemlösningen på tavlan så att alla andra skulle ta del av varandras tänkande.
Det gav ju väldigt mycket tillbaks och alla fick ta del av varandras strategier.

Under SO lektionen fick eleverna tillbaks sina tester och fick i uppdrag av Micke att göra en självskattning.  Vi avslutade stormaktstiden med en repetition och eleverna tilldelades sina betyg.
Under två lektionstillfällen i onsdags och torsdags startade vi upp med en ny tidsperiod i historia, nämligen Frihetstiden.
Vi tittade på Mickaels genomgång på youtube och även läste i historia boken. Vi avslutade lektionen med att sammanfatta det vi lärde oss om frihetstiden och den gustavianska tiden samt en frågesport. 

Idag fredag, delade Mikael upp eleverna i olika grupper utifrån deras provresultat. En del elever fick några frågor att jobba enskilt med i en kvart. Sedan fick eleverna jobba i par och resonera över deras svar. 

Resten av eleverna fick repetera några viktiga saker som de hade svårt med om stormaktstiden.
Sedan fick eleverna läsa om viktiga personer under frihetstiden och även skriva ner information om dessa som de sedan skulle använda för att skriva en faktatext om personerna.

I engelska avslutade eleverna deras grammatikfilmer och nästa vecka kommer en del elever att redovisa.

Vi avslutade veckan med en utvärdering där eleverna fick berätta hur det hade gått. Alla hade väldigt bra saker att säga om.

Viktigt:
Jag ser fortfarande en del elever som stannar kvar efter skolan och vistas på skolgården. Inte ok!

Föräldrar, glöm inte att sjukanmäla era barn för varje dag de blir borta från skola.

Glöm ej att det är simskola varje torsdag för de elever som inte kan simma. 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...