måndag 2 oktober 2017

Hej
Vecka 39 har varit en kort vecka för oss på skolan men däremot väldigt effektivt. I måndags jobbade vi jättemycket med matematik och det är många elever som är redan klara med kapitel 1. Dessa elever kommer att testas under vecka 40. De andra elevena fortsätter att jobba vidare med det de inte kan och det är väldigt positivt att de hjälper och lär varandra.

I tisdags under vecka 39 jobbade vi mycket med svenskan. Vi läste en ny skräcknovell som handlade om barn med svarta ögon. Eleverna fick aktivt följa med i texten med pennan i handen och sedan gick vi igenom allt som kändes oklart. Eleverna delades upp i olika grupper och tilldelades en av de tre novellerna  vi hade läst. 

Nästa steg blev att samtala i gruppen och komma överens om några bilder som de tyckte passade ihop med sin novell. De röstade fram de bästa bilderna och satte igång med att rita.  Det var spännande att använda estetiska uttryck samtidigt som de fick motivera om varför just deras bilder passade ihop med novellerna.

Viktigt:

Glöm inte att det är simskola för era barn som inte kan simma varje torsdag från 12.30-13.30.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...