söndag 17 september 2017

Vecka 37

gick så fort och jag vill tacka er föräldrar som var med på föräldramötet i måndags. Jag är tacksam att nästan alla kom. Tiden går extremt fort men vi hann med en hel del saker.

I matematik fortsätter vi vidare med kapitel 1 De fyra räknesätten. Som vi nämnde på föräldramötet jobbar eleverna efter kunskapsnivån och det är roligt att få se att det blir som en slags tävling där alla hjälps åt samtidigt som de vill hinna ikapp varandra.

I svenska jobbar vi med berättande texter och eleverna fick jobba väldigt mycket i grupper. Först började vi med att diskutera allt vi hade jobbat med i åk 5. Jag ställde olika frågor som eleverna fick fundera över och sedan svara på. Det var spännande att se att nästan alla visste och kunde ge exempel på vad berättande texter är och hur de är uppbyggda.

Jag gick igenom målen för kapitel och sedan läste vi tillsammans en berättande text, Tarantella av Johan Rundberg. Målet var att eleverna skulle följa med i texten med en penna i handen. För en del var det svårt men vi kommer att fortsätta med det tills det sitter.


Efter läsningen fick eleverna träna på de olika förmågorna genom att jobba EPA. Några utav de var att samarbeta genom att samtala, diskutera, reflektera och argumentera om textens innehåll. Efter arbetet i gruppen gjorde vi en gemensam tankekarta med viktig information om texten. Vi avslutade svenskan med en diktamen för att kolla upp stavningen och sedan tränade vi på sj och tj-ljuden.

I engelska fick eleverna skriva en text om sig själva som ska sedan redovisas.

På So började vi med en gemensam tankekarta på tavlan. Eleverna fick dagen innan fundera på vad Stormaktiden innebar. Vi skrev upp allt de kunde och sedan läste vi tillsammans. Vi avslutade med en kort film och diskussion i helgrupp.

Viktigt:
På onsdag den 20/09 är det fotografering för åk 6. Det innebär att det blir schema bryt 13.30 för att vi ska kunna fotograferas.


Foresten tack för alla era fina ord det värmer i hjärtat att ni känner er trygga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...