fredag 22 september 2017





Hej
Tacksam att nästan alla föräldrar kom på elevledda samtal, ni gjorde era barn glada!
Vecka 38 har varit en väldigt bra vecka, vi fick väldigt mycket gjort vilket gör att alla är väldigt nöjda.

I svenska arbetade vi vidare med berättande texter och läste texten Ridån av Johan Rundberg. Vi började första lektionen i veckan med att titta på en kort film/intervju med författaren. Han svarade på många frågor som eleverna funderade över men även bekräftade mycket som vi tidigare hade diskuterat i helklass. Intervjun gav oss mycket inspiration om vilka knep författarna använder sig utav när de skriver sina böcker.
Vi jobbade vidare med texten genom att jag läste högt och eleverna fick aktivt delta med pennan i handen. Allt som verkade oklart fick de stryka under. All viktig information sedan användes som underlag i gruppsamtalet. Det var verkligen mycket givande och roligt. Jag känner att jag verkligen fångade alla!
I matte jobbar vi vidare med de fyra räknesätten och problemlösningar.

I engelska har eleverna skrivit en text om sig själva och en del har redovisat med hjälp av keynote/power point. Det är spännande att se att eleverna använder sig av kontext till sina texter. Både Maria och jag känner oss väldigt nöjda av era barns prestation.
På So har eleverna delats upp i sex olika grupper där varje grupp tittade på en film om stormaktstiden och gemensamt skrev ner en sammanfattning om filmen. Eleverna ska sedan förbereda en presentation som ska redovisas för klassen.

På No har eleverna arbetat med uppdrag 4 - Identifiera krafter
I det här veckans uppdrag fick eleverna identifiera och beskriva hur olika stora krafter påverkar standardfordonets rörelse. De arbetade med sina fordon på ett sätt som utvecklar deras förmåga att på ett mer vetenskapligt sätt uttrycka kraft och krafter.
Viktig information:
Vecka 39 är en kort vecka. Eleverna har ingen skola den 28/09 och 29/09 då det är studiedag för oss lärare.
På måndag den 25/09 är det fortfarande elevledda samtal. Jag uppdaterar schemat på bloggen så att ni föräldrar har koll på eran tid.


Jag har fått information om att det finns elever som stannar i skolan fast de inte går på fritids. Det resulterar med att det uppstår konflikter med andra barn som befinner sig ute på skolgården och det är inte ok.
Jag är tacksam om ni påminner era barn att de får gå hem efter avslutad dag i skolan. Skolan är ingen allmän plats som alla har tillträde till.
På onsdag eftermiddag den  27/09 är Centralskolans skoljogg av stapeln i Pinbacksspåret. Viktigt att tänka på lämpliga kläder och skor (kläder efter väder) och en vattenflaska med bara vatten i och inget annat. Vid dålig väder ställs joggen in och det är en vanlig skoldag.






 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...