söndag 3 september 2017

KRUT

Vecka 34 och 35 har varit  värdegrundsveckorna för oss på Centralskolan. Eleverna har tittat på olika filmer ur serien Berätta för mig från UR skola och sedan fick de fundera över och samtala om de olika KRUT bokstäverna.
På eftermiddagarna har hela mellanstadiet kört gemensamma lekar.

Eleverna har varit jätte duktiga genom att aktivt delta i de olika aktiviteterna och alla tyckte att det var väldigt givande.

Vecka 35 fortsatte vi med värdegrund och nya aktiviteter. Eleverna har fått arbeta med att göra KRUT filmer. I olika grupper jobbade de med våra värdegrundsord och berättat vad kamratskap, respekt, unik och trygghet betyder för de. Filmerna ska sedan visas för er föräldrar på föräldramötet.

Vecka 35 har varit extra rolig för oss alla. Eleverna har fått göra en tidsresa och föreställa sig sista dagen som åk sex. Alla fick blunda och tänka på skolavslutningsdagen där rektorn meddelar alla att åk 6 har blivit Centralskolan bästa klass. 
Efter det blev det en överraskningsfest med låten``We are all the winners´´ i bakgrunden, saft och popcorn.

Det är svårt att beskriva alla miner och hur överraskade alla såg ut. Det var meningen! Efter festen började det riktiga arbetet i olika grupper. Det var dags att på riktigt fundera kring hur vi kan bli skolans bästa klass. I fyra dagar var det ett hårt arbete kring det, eleverna fick sätta sig in i olika roller och se årskurs sex från olika synvinklar. På slutet fick de välja  fyra olika regler som ska följas för att vi ska lyckas bli de bästa.

Vecka 36 följer vi schemat...

Glöm ej att på måndag har eleverna idrott och att alla måste ha idrottskläder med sig.

Schemat har eleverna fått med sig hemma, det finns uppe på bloggen med.

Viktigt att ni föräldrar har extra koll på det.

På onsdag eftermiddag blir det förhoppningsvis utevistelse i skogen så det vore bra att eleverna har på sig passande kläder för att kunna vara ute.

OBS! Glöm ej föräldramötet på måndag den 11/09 kl.17.30. Viktigt att alla är med, det är sista föräldramötet.

Bra att veta…
Elevledda samtal under vecka 38 på onsdag den 20/09 och vecka 39 på måndag den 25/09, jag återkommer med tider efter föräldramötet.

Ha en trevlig helg!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...