fredag 17 mars 2017



Hej fina föräldrar!

En till vecka börjar närmar sig sitt slut och för oss i skolan är det mycket som måste göras.

Vecka 11 har vi haft fullt upp i klassen. Eleverna fick ett oväntat förhör i matte och det gick superbra för majoriteten av dem. Jag vill påminna er om att det vore jättebra om ni frågar era barn vad de har lärt sig efter varje avslutad skoldag, då känner de att de har en mottagare som bryr sig. Glöm inte att barn alltid är intresserade av att visa vad de kan. Jag vill också påpeka att en del elever har svårigheter med multiplikationstabellen, det vore bra om ni föräldrar påminner era barn att öva på multiplikationstabellen annars kommer de att ha svårt att jobba vidare med boken.

I matte är vi klara med kapitel 4 "koordinatsystem och proportionalitet" och några elever har redan börjat jobba med kapitel 5 som handlar om beräkningar med decimaltal och att formulera egna problemlösningar. Eleverna förväntas att utveckla sina strategier för huvudräkning med tal i decimalform, att kunna göra en överslagsberäkning med tal i decimalform samt utveckla skriftliga räknemetoder.

I svenska har vi jobbat med en hel del saker som bland annat att läsa och följa instruktioner,ordklasserna som behöver övas på nytt för några samt faktatexter. Vecka 12 fortsätter vi att jobba med faktatexter och deras uppbyggnad.

I SO är det fullt fart med digitalt berättade och eleverna fortsätter med det fram till vecka 13 då de ska redovisa sina presentationer om medeltiden.

I geografi om Norden ligger vi lite efter men inget är omöjligt för oss. :)

I NO har vi börjat jobba med NTA-lådan om kemiförsök där vi startade med att gå igenom säkerhetsreglerna och vi är redan klara med första uppdraget som gick ut på att eleverna i grupper/EPA skulle undersöka ett kemisk ämne och sedan fundera och sammanfatta/dokumentera det de kom fram till. Vecka 12 fortsätter vi med uppdrag 2 eventuellt 3, det ska bli spännande!

Framtidens kemister

På musiklektionerna jobbar eleverna med artist- och genre presentationer som de ska redovisa nästa vecka.

Sist med inte minst har vi engelskan där eleverna har behövt stöd med en del saker som behöver tränas vidare på kapitel 1-5. Be era barn att berätta för er vad som gick bra och mindre bra och vad de tycker behöver träna för att kunna gå vidare till kapitel 6.

På tisdag den 21/03 är det studiedag för oss lärare vilket innebär att eleverna blir lediga den dagen.

För mer information se aktuellt arbetsschema för vecka 12.

Ha en trevlig helg allihopa!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...