fredag 24 mars 2017

Hej alla föräldrar & barn

Vi har haft en del soliga dagar och det känns jätte skönt att få se alla barn glada. Vecka 12 har varit en bra vecka, vi har jobbat efter vårat arbetsschema och hunnit med en del saker.

I matte jobbar vi lite olika, jag har elever som jobbar med kapitel 4 koordinatsystem, elever som jobbar med kapitel 5 beräkningar med decimaltal och problemlösningar och jag har elever som får extra utmaningar och har redan börjat jobba med B-boken.

Däremot har vi haft en liten koll på multiplikationstabellen 1-100 och det är många elever som inte kan. Det är extra viktigt att ni ser till att eleverna övar på multiplikationstabellen, annars kommer de att ha enorma svårigheter att jobba med uppställning och problemlösningar och överhuvudtaget med B-boken. Jag tog även tid på dem och man kunde se en skillnad på 4-15 minuter.

I svenska har vi jobbat med skriftliga och muntliga instruktioner och det gick bra men en del elever behöver utöka sitt ordförråd.

I SO fortsätter vi vårt arbete med digitalt berättande och alla tycker att det är jätte kul med skapandet på morfo.

I NO har vi jobbat med uppdrag 2 att undersöka olika ämnen och vecka 13 är det dags att testa de olika pulvren med vatten.

I engelska har vi börjat jobba med kapitel 6 Space, eleverna tyckte att det var jätte intressant att lära sig namnet på de olika planeter.

Viktigt att ni föräldrar pratar med era barn att de måste anpassa språket när de är i skolan och pratar med varandra. Under de senaste två veckor märker vi lärare att vissa barn använder sig utav religiösa uttryck för att skoja eller för att de tycker att det är roligt.
Det kan hända mitt i en lektion men det ska inte ske, i klassen är det viktigt att vi pratar svenska.

Det är också jätte viktigt att inte låtsasbråka. Tyvärr är det en del elever som tycker att det är roligt att slåss på skoj. Viktigt att ni påminner de att det finns ingen skoj med att låtsasbråka och att det kan sluta dåligt.

Trevlig helg allihopa.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...