söndag 22 april 2018

Vecka 16

Hej!

Under denna veckans gång har vi jobbat effektivt och vi i mellanstadiet har haft aktivitets dag som vi blev utmattade av.

I matte har vi elever börjat att jobba med 6b boken kapitel 6 som handlar om olika talsystem. Vi började med en gemensam genomgång och fick anteckna. Lektionen var givande och lärorik. Efter fick var och en jobba individuellt i boken. Vi har även jobbat med bingel uppgifter.

I svenska fick vi i 6A jobba med läsförståelse genom att vi gemensamt fick läsa en text som vi sedan skulle återberätta och sammanfatta. Vi elever fick träna på massor av förmågor bland annat den kommunikativa förmågan och retorik samt analys förmågan. Vi fick svara på frågor som tillhörde texten. 
Vi i 6A har påbörjat med dialekter och minoritetsspråk som vi tycker var jätte spännande. Vår läxa är att intervjua en äldre person om dagens språkbruk. 

I engelska förbereder vi oss inför nationella genom att lyssna på hörövningar från tidigare år för att veta på ett ungefär hur det kommer att se ut. 

I no har vi har fått arbeta individuellt med de sista läsidorna i boken och svarat på instuderingsfrågorna som är kopplad till boken. Vi har nyligen avslutat kapitlet om universum och börjat träna inför kunskapskollen på torsdag. Vi har även tränat genom att jobba med bingel och den digitala boken. 

På so arbetade vi med en fyrfältare om brott mot mänskliga rättigheter samt individuellt med en bedömande uppgift. 

Viktigt: Nästa vecka på onsdagen den 24/4 ska vi elever i 6A åka till Stockholm. Vi går som vanligt till skolan och ger oss av till station klockan 10:00. Vi kommer tillbaks runt 14:00. Ta gärna med matsäck.



Mande & Aheng åk 6a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...