fredag 13 april 2018

Hej



Vecka 15 har varit en kort vecka med fokus på nationella prov i matematik.
Vi har även hunnit arbeta med en hel del på No och svenska.

I svenska har båda klasserna i åk 6 arbetat med läsförståelse av olika typer av texter, bland annat sakprosa och skönlitterära texter.  Vi började med att jag först läste texterna för dem, sedan fick eleverna läsa enskilt och därefter arbeta i par där de fick återberätta och sammanfatta texterna för varandra.

Jag valde ut fyra elever som redovisade sina texter för hela klassen och det på grund av att en del elever har lite svårt att se skillnaden mellan en sammanfattning och en återberättande.  Vi fortsatte lektionen med individuellt arbete där eleverna fick svara på frågor kopplade till de två texterna.

Vi avslutade med gemensamt genomgång av frågorna samt hur eleverna skulle bedömas enligt deras svar då båda texterna var exempel på gamla nationella prov i svenska. Det var en väldigt lyckad och givande lektion för alla där eleverna fick träna på olika förmågor och reflektera över sina svar.

På No läste vi om avstånd, om ljusets hastighet/ljusår samt årstider och eleverna fick arbeta med instuderingsfrågor kopplade till universum. Under vecka 16 kommer åk 6b arbeta med det och målet är att vi ska bli klara med universum. Vi kommer att avsluta med en kunskapskoll. Sedan kommer vi att börja arbeta med teknik.

I engelska har eleverna fått träna inför nationella prov som blir i maj.

Viktigt:
Den 17/04 är jag/Efi på sambedömning av nationella prov, det blir en vanlig skoldag för eleverna.

Den 19/04 har vi aktivitetsdag mellan kl.08.30-12.00. Det vore bra med en vattenflaska och smörgås om det så önskas annars grillar vi och äter korv ute i skogen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...