söndag 6 maj 2018

Vecka 18

Hej!
Vecka 18 har varit en kort vecka med fokus på engelska nationella proven. Nu är alla nationella proven klara. Under dessa tre dagar har vi elever arbetat med:

Inom matte har vi arbetat med de röda sidorna i matteboken, de röda sidorna är en sammanfattning av allt vi har jobbat med tidigare.

Inom svenska har vi  avslutat med dialekter och stereotyper och sedan har vi påbörjat med de fem minoritetsspråken där vi kollade på videos om de och därefter fick vi i uppgift att välja ett minoritetsspråk och skriva om den i sina grupper.

På No har vi påbörjat med teknik där vi fick testa på att bygga upp en robot och kunna sen kontrollera den genom Ipaden.

På so har vi arbetat med sårbara platser runt om i världen och vad som gör att olika platser blir sårbara. Nu har vi även blivit klara med geografin. 

Viktigt: nästa vecka blir också en kort vecka då vi är lediga på torsdag och fredag. På måndag den 7/05 ska eleverna i 6A simma i Midgårdsbadet klockan 11:00-12:00 och 6B klockan 12:40-12:00 ,glöm inte simkläder!


Skrivet av Lanya och Farida 6A.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...