fredag 19 januari 2018

Vecka 3

Nu är vi igång på riktigt….

Vecka 3 har varit en bra och lärorik vecka. Vi har haft väldigt bra genomgångar och vi har avslutat vårt arbete med poetiska texter. Att jobba med poetiska texter har varit en utmaning för alla elever i klassen då de har tränat extra mycket på förmågan att analysera och tolka olika typer av poetiska texter samt tränat sin förmåga att kunna uttrycka sina känslor.

Många elever som hade väldigt svårt att uttrycka sig har verkligen lyckats och det var väldigt överraskande när de redovisade sina dikter med ett målande språk som det heter. Många känslor kom fram och var och en av eleverna öppnade sitt hjärta och berättade saker för mig och sina kamrater. Eleverna har kommit även igång med att planera varje dag och sedan utvärdera veckan. Det är jätteglad över!


Vi här även kommit igång med grammatik övningar. Under veckan arbetade vi med liknelser och metaforer samt initialord och förkortningar. Eleverna fick jobba i grupper och sedan gick vi igenom alla uppgifter i helklass.

Nästa vecka tar vi en tillbakablick på de olika typer av texter som vi har tidigare jobbat med och fokuserar extra mycket på språkläran och olika grammatikövningar.
Ni kan ju alltid fråga era barn vad de har lärt sig och ni kan även se deras arbete på Itunes U. Be de visa för er.

I matematik har det varit många tärningslag och 
kortlek för att alla ska förstå vad sannolikhet/chans/risk är. Vi har även gått igenom vad kombinatorik är och hur man gör olika kombinationer med hjälp av multiplikationsprincipen och additionsprincipen. Målet med kombinatorik är att eleverna ska också träna sin förmåga att rita och förklara hur de tänker.

På NO har vi läst om befruktning i kroppen och utanför kroppen och även människans könsorgan. Jag tycker att många har börjat förstå allvaret med det hela och insett hur viktigt det är att kunna visa saker som har med människolivet att göra. Bra jobbat åk 6!

På So jobbar eleverna med världsreligionen judendomen. De har arbetat med levnadsregler, riter, högtider och viktiga ord och begrepp. På tisdag den 23/01 har eleverna sin första skriftliga förhör.



På engelska har eleverna börjat titta på första avsnittet av serien desperados och utifrån det arbetat med instuderingsfrågor. Maria gick även igenom engelska språkets utveckling.


Viktigt:

Föräldrar, ni måste anmäla frånvaro när era barn bli borta från skolan. Gör ni inte det då är det ogiltig frånvaro som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...