fredag 17 februari 2017

Så skriver vi fredag igen och veckorna bara rinner iväg

Hej allihopa! 

Då var det fredag och ytterligare en vecka mot ljusare tider. Visst är det skönt att vi är i skolan och lär oss enormt mycket men det är också skrämmande hur fort tiden går.
Det är också en tecken på att vi har det roligt i alla fall. J

Vecka 7 har varit en intensiv vecka, vi har haft matteförhör och kunskapskoll på NO. Jag är nöjd med elevernas prestation men när det gäller problemlösningar i matte behöver eleverna  hitta/utveckla sina strategier och visa alltid hur de går tillväga för att lösa de olika problemlösningar.

I svenska fortsätter vi att jobba med informationssökning och källkritik och som jag tidigare nämnde har jag även kopplat det till historia där eleverna får vara extra kritiska när det gäller de olika historiekällorna.
 
 När vi blir klara med medeltiden kommer eleverna att presentera något om medeltiden och det kommer att bli jätte intressant att se vilka källor de använder och hur de argumenterar över dessa.

Vecka 8  kommer vi att avsluta med kapitel 5 i engelska och sedan kommer det att bli en kunskapskoll som en tillbakablick från kapitel 1-5.

För mer information läs aktuellt arbetsschema för vecka 8.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...