söndag 18 december 2016

                                                      Veckobrev                

V.50
Klass:5a 
Centralskolan

Hej alla föräldrar!

För oss i skolan var den 16/12 den sista fredagen för ht-2016. Tiden går verkligen väldigt fort och jag tycker att vi har åstadkommit mycket. 
Absolut finns det saker som vi behöver fortsätta öva på men det viktigaste för mig är att vi är en klass som arbetar mycket med hur man är mot varandra och tar hänsyn till allas trivsel och trygghet.

V.50 har varit en bra vecka och vi har jobbat enligt vår arbetsschema. Eleverna har haft matte förhör och det gick bra för majoriteten i klassen. Däremot alla har haft svårt med något, bland annat att omvandla enheter, beräkna ut triangelns area eller  beräkna en sammansatt figurs area. Det är extra viktigt att eleverna tränar på det de känner sig osäkra på under jullovet.
Tillsammans vi har även gjort en klasstidning som förhoppningsvis blir klar till nästa vecka på tisdag, eleverna har velat presentera den för er.

På måndag och tisdag v.51 är det vanliga lektioner som gäller. Måndagen den 19/12 kommer jag att gå igenom matte förhöret med eleverna och de ska få göra en självskattning. Eleverna blir delaktiga i sitt eget lärande och medvetna om vad de kan och vad de behöver träna på och kunna. Vi utvärderar höstterminen och diskuterar målen för vårterminen. 
  

På tisdag den 20/12 samlas vi, föräldrar och barn i klassrummet kl.17.30 efter det cirka 18.00 går vi ut på skolgården där vi avslutar med sånger och varm korv. 

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är det bara två dagar kvar innan vi skiljs åt… Det är otroligt hur fort tiden går! De flesta av eleverna har jag haft sedan åk ...